top of page

OM KURSET

Å kjøre motorsykkel skal være gøy og minnerikt uavhengig av hva slags type kjøring du trives best med eller hva slags sykkel du har.

På samme måte som det å ha en motorsykkel i god teknisk stand gir det å ha gode kjøretekniske ferdigheter det beste utgangspunktet for trygg og sikker kjøring på to hjul. 


Disse ferdighetene er ferskvare og nyter godt av å både bli frisket opp og vedlikeholdt i blant. Da er det så absolutt å anbefale å være med på et kurs for å gjøre nettopp dette. Uavhengig om du har kjørt motorsykkel i flere tiår eller nylig har tatt lappen vil det for svært mange (kanskje de aller fleste) være en svært lærerik opplevelse å få finpusset ferdighetene på et lukket område hvor det hverken er motgående trafikk eller uventede kjøreforhold. 


Våre kursdager egner seg for alle typer motorsykler og motorsyklister uavhengig av erfaring. I løpet av en kurskveld hos oss vil du få utfordret din egen formening om hvilket kjøreteknisk nivå du er på. Varnabanen er en fantastisk bane å friske opp eller finpusse ferdighetene dine på.


For å være med på kurs trenger du en motorsykkel som er forsikret og i teknisk god stand, gyldig førerkort (A, A1 eller A2) for den aktuelle motorsykkelen og bekledning godkjent for bruk på mc.

Du kan også være med hvis du øvelseskjører. Ta kontakt for mer info om dette.


Hos oss handler det ikke om hvor fort man kommer seg rundt banen. Snarere tvert imot. Vi oppfordrer til at man tar det med ro og fokuserer på de tekniske øvelsene som våre instruktører veileder i, og benytter tiden på banen til å trene målrettet på teknikken.
Instruktørene har lang erfaring fra både roadracing og som instruktører på førerutviklingskurs, og er kompetente til å gi råd og tips til førere på de aller fleste nivåer. 


I løpet av en kurskveld er man på banen fire ganger i 15-minutters bolker. Det deles inn i grupper etter erfaring slik at man kjører sammen med andre på tilsvarende ferdighetsnivå. I pausene vil man få arbeidsoppgaver og tips fra instruktørene som man tar med seg ut på banen i neste kjørepass for å trene på.


I tillegg til å være fantastisk artig får man i løpet av en slik kveld muligheten til å prøve seg på ting som normalt sett ikke lar seg gjøre langs en trafikkert vei. Dette gir et godt erfaringsgrunnlag for fremtidig kjøring dersom noe uforutsett skulle oppstå mens man er ute og kjører i det daglige.


Hos oss er det svært lave skuldre. Mange tenker at det å kjøre på bane er skummelt, mens det i realiteten er det motsatte. På banen har vi full kontroll på trafikk, kjøreretning og underlag. Det er instruktører som følger med og gir tips og tilbakemeldinger underveis i kvelden til de som ønsker det. Man kjører innenfor de rammene man selv er komfortabel med uavhengig av hastighet, samtidig som vårt opplegg også gir deg mulighet til å pirke litt i komfortsonen uten at det går på bekostning av sikkerheten.


Vi har høyt fokus på trivsel og glede, og svært mange av våre deltakere kommer tilbake flere ganger i løpet av en sesong. Det setter vi pris på!

Vi har også en Facebookgruppe hvor det legges ut info og man kan se bilder fra tidligere arrangementer.

Håper vi ser nettopp DEG på kurs hos oss i løpet av sesongen!

_8DS5343.jpg
bottom of page